Monday, July 4, 2011

Euronea Daily: Εκτός διαγωνισμού η Ελλάδα το 2012?

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί χθεσινή συνεδρίαση στην Βουλή που κατάφερε σε τριάντα λεπτά να εξαφανίσει κάθε θετική προοπτική για την φετινή μας συμμετοχή. Είχαμε τα στοιχήματα να μην μας εκτιμούν ιδιαίτερα, είχαμε και την γκρίνια για τον χορό του Λούκα... ήρθε και ο υπουργός να δώσει τροφή στους σχολιαστές των χωρών να μας… πάρουν με τις πέτρες.

Τι έγινε? Βουλευτές διαφόρων πολιτικών κομμάτων, αφού ήρθαν, είδαν, πρότειναν και έλυσαν τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα της χώρας, έστρεψαν το βλέμμα τους για να μιλήσουν και για την Eurovision. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ξένο δημοσίευμα η βουλευτής του Κουμμουνιστικού κόμματος Ελλάδος κ. Βέρα Νικολαΐδου είχε εκφράσει την αντίθεση της στο να δαπανώνται χρήματα που αποχαυνώνουν τον λαό (sic!) και την ίδια ώρα να μην υπάρχουν χρήματα για σοβαρές εκδηλώσεις πολιτισμού.

Την απάντηση δεν άργησε να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης (από τον οποίο να θυμίσω πως η τηλεοπτική αγορά περιμένει νομοσχέδιο και πρωτοβουλίες για τόνωση της διαφημιστικής κρίσης). Ο υπουργός δήλωσε εν ολίγοις πως φέτος απλά πήγαμε γιατί είχαμε υπογράψει συμβάσεις αναφορικά με την διοργάνωση και αν μπορούσε να τις αποφύγει κάπως, φέτος απλά δεν θα πηγαίναμε, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για … πανηγύρια!

Η δήλωση σε χρόνο ρεκόρ μεταφράστηκε στα γερμανικά (που έτσι κι αλλιώς περνάνε από κόσκινο κάθε δήλωση υπουργών), αγγλικά, γαλλικά και φυσικά ισπανικά με τους συντάκτες στα blogs και στις σελίδες να γράφουν με ιδιαίτερα σατυρικό ύφος και τους ανώνυμους συντάκτες στα σχόλια να δηλώνουν: «αφού δεν έχουν να πληρώσουν γιατί πάνε Γερμανία?».

Ίσως θα έπρεπε κάποιος ή κάποια από τα διευθυντικά στελέχη στην ΕΡΤ να αναζητήσει οικονομικά στοιχεία για την Eurovision και να τα αναρτήσει στο καφενείο της Βουλής. Το πανηγυράκι … είναι μία από τις λίγες σιγουράντζες του Ραδιομεγάρου για πραγματικά έσοδα ή χορηγίες και σίγουρα με ξένα κόλλυβα (κοινώς το ανταποδοτικό τέλος) όλοι μας κάνουμε τα καλύτερα μνημόσυνα .

Μήπως όμως τελικά, προετοιμάζουν την … ιδιωτικοποίηση της ελληνικής Eurovision και απλά μας πάνε μέσω ... Τρικάλων?

0 comments:

Post a Comment